top of page
in
Emmaplein

Stadswandeling:  Langs vml. bankgebouwen met bezichtiging spectaculair verbouwde Nutsspaarbank

Langs vml bankgbebouwen

 

Hoewel er tegenwoordig gemengde gevoelens zijn over banken en het beheer ervan, was dat vroeger anders: bankiers en banken genoten onomstreden het vertrouwen van de mensen.

 

Ook de gebouwen waarin banken zich vestigden, waren niet alleen bedoeld om het geld van de klanten veilig te bewaren, maar moesten ook betrouwbaarheid en voornaamheid uitstralen. Hiertoe kregen de architecten ook opdracht bij het ontwerpen en bouwen van deze panden.


Ook al hebben er nog maar weinig hun oorspronkelijke functie behouden, de bankgebouwen staan er nog steeds. Vaak ook nog als een fraai vertegenwoordiger van de bouwstijl uit de ontstaansperiode

Tijdens de wandeling wordt waar mogelijk bij gebouwen naar binnen gegaan om sporen van de voormalige bankfunctie zoals kluizen, tralies en loketten te bekijken. Dit is hoofdzakelijk alleen op "door de week dagen" mogelijk.

Bij deze noem ik Klaas Koster geograaf en Groninger kenner die jarenlang voor mij stadswandelingen en fietstochten gedaan heeft en met name deze Bankenwandeling ontwikkeld en uitgevoerd heeft. Helaas is hij in 2019 gestorven.

Reserveren en info

                bel 06 - 404 687 68

                            

                  of   050- 3131 859

Individueel inschrijven kan ook

>>> ga naar Agenda

 

Start: Waagplein voor Goudkantoor

Duur:  2 uur

​Afstand: 4 á 5 km


Prijs voor groepen:  € 10.00 pp. met een min. van 15 personen.

Bij minder dan 15 personen wordt € 150.00 incl. berekend.

 

Max. aantal personen per gids 20. Bij meer dan 20 personen wordt een tweede gids ingezet.

bottom of page